Yritys Tampere

Yrityspalvelut >Yrityksen perustaminen Päivitetty: 10.05.2018

Yleinen yrityksenperustamisneuvonta

Kansallinen Yritys-Suomi palvelee aloittavia yrittäjiä kaikissa yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä numerossa 0295 020 500 (ma-pe klo 9–16.15). Yritys-Suomi-puhelinpalvelu antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa, antaa tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista, mm. ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Tekesin ja Finnveran palveluista sekä niihin liittyvistä sähköisistä palveluista ja ohjaa tarvittaessa muuhun asiantuntijapalveluun.

Uusyrityskeskus Ensimetriin voit varata ajan netistä tai numerosta 050 565 8000 (ma-pe klo 8–16).  Ensimetristä saa asiantuntijaneuvontaa yrityksen perustamiseen, henkilökohtaisen yrityksen rahoitustarpeen kartoituksen, starttirahalausunnot TE-toimistolle ja rahoituslausunnot Finnveralle sekä neuvontaa sijoittumiseen.

Omatoimisesti yritystoimintaa kannattaa suunnitella Tampereen seudulle räätälöityyn Yritystulkki-verkkopalvelun avulla. Yritystulkista löytyvät yrityksen ensimetreillä tarvittavat laskelmat ja laskurit, neuvoa yhtiömuotoihin ja hinnoitteluun sekä yrittäjän sanasto.

Mikäli aiot yrittäjäksi olemassa olevaan yritykseen, ota yhteyttä Pirkanmaan viestinvaihtoon.

Mikäli taas aiot maatalousyrittäjäksi, ProAgria Pirkanmaan yhteyshenkilö on sinua varten.