Yritys Tampere

Yrityspalvelut >Yrityksen perustaminen Päivitetty: 10.05.2018

Aloittavan yrittäjän rahoitus

Starttirahan hakemiseen liittyvää neuvontaa antaa paikallinen TE-toimisto. Täytä TE-palvelujen sähköinen starttirahahakemus tai ota suoraan yhteyttä Tampereen seudun yritysneuvojiin. Hakemuksen ja yhteystiedot löydät TE-palvelujen sivuilta.

Finnvera tarjoaa aloittavan yrittäjän rahoitusratkaisuja, rahoitusvaihtoehtojen kartoitusta sekä suunnittelua. Soita numeroon 029 460 2580 (ma-pe klo 9–16.15) tai täytä yhteydenottolomake Finnveran sivuilla.

Suoraan kansainvälisille markkinoille suuntaava uusi yritys voi hakea Tekesiltä rahoitusta kansainvälistymisen edellytysten selvittämiseen ja kasvuun vientimarkkinoille. Tekes voi rahoittaa esimerkiksi uuden tuote- tai palvelukonseptin testaamista potentiaalisilla asiakkailla. Rahoitusta voi käyttää myös markkinointistrategian kehittämiseen sekä immateriaalioikeuksiin ja niiden suojaukseen liittyviin selvityksiin. Tietoa startup-yritysten rahoituspalveluista löytyy Tekesin sivustolta.

Kela myöntää elinkeinotukea sairaan tai vammaisen yrittäjän tai ammatinharjoittajan yrityksen perustamiseen sekä työvälineiden hankintaan. Avustuksen määrä on tarveharkintainen – enintään 80 % hyväksytystä kustannusarviosta – ja suurin mahdollinen elinkeinotuki on 17 000 euroa. Lue lisätietoa elinkeinotuesta ja tutustu hakuohjeisiin.