Yritys Tampere

Yrityspalvelut >Yrityksen perustaminen Päivitetty: 10.05.2018

Aloittavaa yrittäjää tukevat yhteisöt

Uusi Tehdas Finlaysonilla lienee yhteisöllisistä toimijoista tunnetuin Pirkanmaalla. Uuden Tehtaan Startup-ohjelma on tarkoitettu avuksi alkuvaiheen tiimeille idean kirkastamiseen, markkinoille menoon ja rahoituksen hakuun. Kuka tahansa voi hakea mukaan Uuden Tehtaan toimintaan.

Lääketieteenalan yrityksen perustamiseen tarjoaa apua FinnMedi Oy:n Innovation-palvelu, jossa aloittava yrittäjä saa apua liikeidean arviointiin ja kaupallisen potentiaalin selvittämiseen, ohjausta yrityksen perustamiseen ja oikeanlaisen rahoituksen äärelle sekä tukea tutkimustuloksen hyödyntämiseen lisensoinnin ja tutkimusyhteistyön avulla. 

Koulutusorganisaatioilla on omat yrittäjyyttä edistävät yhteisönsä:

  • Tampere3-korkeakoulujen (Tampereen ammattikorkeakoulun TAMKin,  Tampereen teknillisen yliopiston TTY:n ja Tampereen yliopiston) yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut ovat yhdistyneet Y-kampukseksi. Y-kampus Hervanta, Kauppi ja Keskusta starttaavat yhteisen toiminnan syyskuun ensimmäisellä viikolla. Toimipisteet löytyvät Tampereen teknilliseltä yliopistolta, Tampereen ammattikorkeakoululta ja Tampereen yliopistolta.
  • Aloittavalle yrittäjälle suunnattu Yritystehdas on Tampereen seudun ammattiopiston Tredun toimintaympäristö. Yritystehdas-sopimuksella voi vuokrata liikeideaan soveltuvia toimitiloja laitteineen Tredun eri toimipisteistä. Yritystehtaassa aloittava yrittäjä saa konkreettista tukea liikeidean luomiseen, tuotteiden ja tuotannon suunnitteluun sekä markkinoille pääsyyn. Yrittäjä voi samalla aloittaa yrittäjän ammattitutkinnon suorittamisen Tredussa.
  • Ylöjärven Koulutuskeskus Valossa toimivasta Tredun Ylötehdas-toimipisteestä löytyvät kaikki yrittäjyyteen liittyvät koulutus- ja kehittämispalvelut yhdeltä luukulta. Ylötehdas tarjoaa yrittäjäkoulutuksia, tukea liiketoimintasuunnitelman kirkastamiseen sekä neuvoja markkinointiin. Yrittäjäopintojen ohella on mahdollisuus kokeilla yritystoimintaa esim. osuuskunnan avulla ja myös Ylötehtaalla onnistuvat yllä kerrotut tilojen ja laitteiden vuokraukset. 
  • Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen TAKKin Hiomossa TAKKin opiskelija saa maksutonta neuvontaa yritysidean eteenpäin viemisessä. Hiomo auttaa testaamaan liikeideaa ja selvittämään yritystoiminnassa vaadittavan osaamisen, rahoitusvaihtoehdot, luvat ja ilmoitukset, sopivan yritysmuodon sekä muun tarpeellisen.