Yritys Tampere

Innovaatioympäristö >Yhdessä Päivitetty: 10.05.2018

Yritysyhteistyö

Yrityslähtöiset innovaatioalustat

Yrityslähtöisen innovaatioalustan lähtökohta on yleensä tarve, osallistujien yhteiset intressit tarpeen ratkaisemiseen sekä osallistujien toisiaan täydentävä osaaminen. Tarkoituksena on liiketoiminnan kehittäminen yhteisen alustamaisen toimintamallin kautta. Yhteinen tarve voi liittyä vaikkapa esikaupallisiin kilpailutuksiin osallistumiseen tai tutkimus- ja tuotekehitysyhteistyöhön ja toiminnassa voivat olla mukana esim. korkeakoulut ja kunnat. Yrityslähtöiset innovaatioalustat voivat toimia yhteisessä fyysisessä tilassa ja/tai digitaalisia ratkaisuja käyttäen. Tampereen seudulla yrityslähtöisiä alustoja ovat mm. ITS-Factory, Smacc ja Valomo Cooperative.

Haluisitko kartoittaa innovaatioalustojen tarjoamia mahdollisuuksia yrityksellesi? Ota yhteyttä tästä >

Yrityspalveluiden yhteistyö

Yrityspalveluiden kehittämisen ja yhteistyön tavoitteena on tehdä kaupunkiseudun yrityspalveluista alueen vetovoimatekijä. Seudun julkisia yrityspalveluita tuottavat tahot tekevät yhdessä ja näkyvät yhdessä yrittäjälle. Yhteistyöllä varmistetaan, että yrittäjä löytää tarvitsemansa palvelut joustavasti ja "yhden luukun" -periaatteella. Yrittäjää ei pompotella soittamaan usealle eri taholle, vaan ensikontaktin jälkeen yrityspalveluverkosto toimii ja asiakas ohjataan oikeaan palveluun. Yhteistyön avulla kehitetään palvelujen saatavuutta, näkyvyyttä ja ymmärrettävyyttä yritykselle.

Julkisia yrityspalveluja tuottavat tahot tekevät yhteistyötä monella eri foorumilla. Valtakunnallinen ja alueellinen Yritys-Suomi yhdistää toimijoita johto- ja ohjausryhmä työskentelyn kautta ja kansainvälistymistä tukevia palveluja kehitetään TeamFinland Pirkanmaan työryhmässä.

Pop-up-yrityspalvelua

Yrityspalvelutoimijat ovat yhteistyössä kehittäneet kaksi liikkuvan yrityspalvelupisteen pop up -konseptia: Puhutaan yrityspalveluista! -aktivointikonsepti ja Yritysklinikka.

Puhutaan yrityspalveluista! -aktivointikonseptissa yrittäjä polutetaan oikean yrityspalvelun tarjoajan kanssa keräämällä yrittäjien yhteydenottopyyntöjä erilaisissa seudun tapahtumissa. Kontakti luvataan viikon kuluessa.

Yritysklinikalla yrittäjät saavat puolen tunnin ohjaussessioissa eri asiantuntijoilta henkilökohtaista apua yritystoimintansa ongelmakohtiin. Yrittäjät saavat tarjottimellisen asiantuntijoita käyttöönsä, ja he laativat yhdessä askelmerkit jatkoa varten.

Kumpikin konsepti on kehitetty yrittäjien näkemysten ja ideoiden pohjalta. Toiminnan mahdollistaa Tekesin rahoittama ”Pop up -yrityspalvelupiste” -hanke ja Tredean Oy:n kautta kanavoitu kuntarahoitus.

Lisätietoa Pop Up -hankkeesta:
popupknowledgework.wordpress.com 

Yrityspalveluiden broker-verkosto

Alueellamme toimii jo noin 50 koulutettua yrityspalveluiden brokeria ja tämän verkoston osaamista ja yhteistyötä ollaan tiivistämässä.

Broker-koulutuksesta lisätietoja:
www.kasvunroihu.fi
www.takk.fi/nc/koulutus/koulutusesite/print.html?koulutus=359479560

Näiden lisäksi yhteistyötä tehdään erilaisissa ohjausryhmissä, työryhmissä, valiokunnissa ja monenlaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Hyvä tapa pysyä ajantasalla alueemme yrityspalveluihin liittyvistä tapahtumista on www.tapahtumatyrityksille.fi -kalenterin säännöllinen seuraaminen.

Yrittäjälle alueen yrityspalvelutoimijoiden yhteistyön tiivistyminen näkyy parempana palveluna ja tehokkaana ohjauksena oikean palvelun pariin.

Onko sinulla ajatuksia yhteistyön tiivistämiseen tai haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä:
Niina Immonen
Kehityspäällikkö, innovaatioympäristö
Tredea Oy
Puh. 040 821 5113
niina.immonen@tredea.fi

Osallistu ja vaikuta!

Osallistu Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluiden kehittämisraatiin!

Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluiden kehittämisraadissa pääset mukaan kehittämään seudun yrityspalveluita sekä kertomaan mielipiteesi ja palautteesi käyttämistäsi palveluista. Tule mukaan, keskustele ja vaikuta!

Liity Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluiden kehittämisraatiin LinkedIn:ssä >

Mediapoliksen yhteistyörakenteet

Mediapolis Osuuskunta

Aito Media Oy, Aito Tehdas Oy, Tampereen ammattikorkeakoulu Oy, Technopolis Oyj ja Yleisradio Oy ovat perustaneet Mediapolis Osuuskunnan.

Osuuskunta avataan kevään 2016 aikana myös uusille jäsenille, ja se on avoin muillekin kuin Tampereen Tohlopissa sijaitsevan Mediapolis-kampuksen toimijoille. Mediapolis Osuuskunnan tehtävänä on edesauttaa jäsentensä toimintaa ja kansainvälistymistä sekä yhdistää erityisesti Pirkanmaan media-alan toimintaa.

Ota yhteyttä:
Minna Tiihonen
Päällikkö, YLE Mediapolis
puh. 0400 846889
minna.tiihonen@yle.fi

Tokka Tuotanto Osk

Ota yhteyttä:
Ilmari Huttu-Hiltunen
Hallituksen puheenjohtaja
Tokka Tuotanto osk
+358 440 171711
ilmari@rakkacreative.fi