Yritys Tampere

Yrityspalvelut >Tuotteiden, palveluiden ja prosessien kehittäminen Päivitetty: 10.05.2018

Helpot väylät innovaatiotoimintaan

Business Tampere aktivoi ja auttaa Tampereen kaupunkiseudun yrityksiä t&k-yhteistyössä ja kansainvälistymisessä. Tarjoamme palvelua yritysten ja julkisen sektorin kehitysprojektien aloittamisessa, t&k-toiminnan aktivoimisessa ja rahoituskysymyksissä. Ota yhteyttä asiakkuusvastaaviimme Jari Ikoseen tai Markku Niemeen, kun tarvitset lisätietoja. 

Yritysten kehittämispalvelut on Ely-keskusten pk-yrityksille suunnattu palvelu kasvuun, uudistumiseen ja kansainvälistymiseen. Kehittämiskartoituslomakkeen kautta pääset helposti kiinni näihin palveluihin. Tilanteeseesi sopiva asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä antamiesi taustatietojen perusteella. Halutessasi voit tutustua eri palveluvaihtoehtoihin etukäteen yritysten kehittämispalvelujen sivuilla.

Innovaatioalustat toimivat avoimen yhteistyön pohjalta. Yrityksille innovaatioalustat tarjoavat mahdollisuuden uusien konseptien kehittämiseen ja pilotointiin, opiskelijoille ne tarjoavat mahdollisuuden päästä toteuttamaan aitoja kehitysprojekteja asiakkaiden kanssa ja kaupungeille ne puolestaan antavat mahdollisuuden verkottua palvelujen kehittäjien kanssa. Tampereen seudun innovaatioalustat on esitelty yksityiskohtaisemmin artikkelissa Avoimet innovaatioalustat.

  • Haluisitko kartoittaa Tampereen seudun innovaatioalustojen tarjoamia mahdollisuuksia yrityksellesi? Ota yhteyttä tällä lomakkeella, niin etsimme sinulle sopivimman kontaktin.

Dataa avaamalla Tampereen kaupunki edistää liiketoiminnan ja älykkäiden osallistumismahdollisuuksien syntymistä sekä olemassa olevan liiketoiminnan kehittämistä. Tutustu avoimeen dataan liittyviin palveluihin lukemalla alla oleva Avoimen datan hyödyntäminen -artikkeli.

  • Onko sinulla tarvetta tai toivetta datan avaamiselle? Ota yhteyttä tällä lomakkeella, niin etsimme sinulle sopivimman kontaktin.

Yrityksille innovatiiviset julkiset hankinnat ovat tilaisuus saada omat ideat esille ja jalostumaan. Yrityksen rakentamaa ratkaisua voidaan kokeilla ensin vaikkapa yhdessä kaupunginosassa, ja yritys saa samalla oikeasti käytössä olevan referenssikohteen.

  • Kiinnostaako sinua, millaisia ajankohtaisia hankintaprosesseja Tampereen kaupunkiseudulla on käynnistymässä? Haluatko kertoa tuotteestasi tai palvelustasi? Haluatko avata vuoropuhelun hankinnoista vastaavien henkilöiden kanssa kaupungissa? Ota yhteyttä tällä lomakkeella, niin etsimme sinulle sopivimman kontaktin.

Kehittäminen ja kasvaminen vaatii usein investointeja. Yritystulkki-verkkopalvelun investointilaskuri laskee samanaikaisesti investoinnin kannattavuuden viidellä eri laskentamenetelmällä.

Yrityskehittämön yhteisöllinen verkkopalvelu tarjoaa yrityksille työkalun liiketoiminnan kehittämiseen ja yrityksen strategian jalkauttamiseen. Verkkotyökalussa voit täyttää pk-yrityksille suunnitellun kehityskartan, joka auttaa konkretisoimaan yrityksesi strategian sekä tärkeimmät kehityskohteet. Lisäksi verkkopalvelut tarjoavat työkaluja yrityksesi liiketoiminnan pitkäjänteiseen kehittämiseen. Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät Yrityskehittämön sivustolta.

IoT-Paja -säätiö auttaa suomalaisia startup- ja pk-yrityksiä vastaamaan alan kasvavaan kysyntään. Säätiön laboratorion asiakkaaksi voivat hakea kaikkialla Suomessa toimivat startup- ja pk-yritykset. Hakemuksen voi jättää osoitteessa www.iotpaja.fi. Mukaan valitut yritykset saavat säätiön laboratoriossa tarvitsemansa laitteet käyttöönsä sovituksi ajaksi. Edistyksellisillä laitteistoilla voidaan kehittää elektroniikkaa, mekaniikkaa sekä IoT-ohjelmistoratkaisuja. Alkuvaiheen tuotekehitystuen lisäksi säätiön tavoitteena on luoda riippumaton IoT-yhteistyöverkosto, jossa yritykset, kaupungit ja oppilaitokset voivat löytää yhteistyökumppaneita.