Yritys Tampere

Yrityspalvelut >Rahoitus Päivitetty: 10.05.2018

Rahoitushankkeet ja -ohjelmat

Tekes tarjoaa innovaatiorahoitusta yrityksille, tutkimusorganisaatioille ja julkisten palvelujen tuottajille. Kansainvälistyvät ja kasvua hakevat pienet ja keskisuuret yritykset ovat tärkein rahoituksen kohderyhmä.

Kansallisen Innovatiiviset kaupungit (INKA) -ohjelman tavoitteena on synnyttää korkeaan osaamiseen perustuvia kilpailukykyisiä yrityksiä auttamalla niitä hankevalmisteluissa ja sitä kautta rahoituksen saamisessa. Tampereen vetovastuulla ovat Älykäs kaupunki ja Uudistuva teollisuus -teemat, joiden lisäksi Tampereella toimitaan Tulevaisuuden terveys -teeman parissa. Kerro yhteydenottokaavakkeella tuotteestasi ja kehitystarpeestasi, niin sinuun otetaan yhteyttä. 

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tavoite on parantaa työllisyyttä sekä lisätä alueiden kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta. Tampereen seudulla Pirkanmaan liitto myöntää rahoitusta hankkeille, joiden teemoina on pk-yritystoiminnan kilpailukyvyn parantaminen, uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen sekä vähähiilisen talouden edistäminen. 

Manufuture Suomen tavoitteena on ylläpitää ja edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä vahvistamalla suomalaista osaamista sekä edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden osallistumista eurooppalaiseen yhteistyöhön. Toimintaa koordinoi Fimecc. Katso ajankohtaiset pk-yritysten EU-haut.

Horizon 2020 SME -rahoitusinstrumentti on tarkoitettu toimivien pk-yritysten kasvuun ja kehittämiseen. Katso Horizon 2020 SME -infotilaisuudesta kertova artikkeli ja videot Tampereen seudun vetovoima -verkkojulkaisusta. Lisätietoja instrumentista antaa Pirkanmaan Ely-keskuksessa Jukka Kohonen (0295 023555, jukka.kohonen(at)tekes.fi). Tutustu myös Tekesin Horisontti 2020 -sivustoon.

ESIR on Euroopan strategisten investointien rahasto, joka rahoittaa ESIR-strategian mukaisia investointeja Euroopassa. Rahoitusta voivat saada kaikenlaiset ja -kokoiset suomalaiset yritykset ja muut yhteisöt (pk-yritykset välittäjien kautta). ESIRin mahdollistamaa rahoitusta voi hakea, kun hanke täyttää toimialakriteerit, on kannattava ja sille on myös omaa tai muuta rahoitusta tiedossa. Kysy lisää ESIR-investointineuvontanumerosta: 0294602580 tai jätä yhteydenottopyyntö osoitteeseen esir(at)finnvera.fi.