Yritys Tampere

Yrityspalvelut >Innovaatioseteli Päivitetty: 18.09.2017

Innovaatiosetelistä

Tampereen kaupunkiseutu on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön sähköisen innovaatiosetelijärjestelmän. Innovaatioseteli madaltaa yrityksen kynnystä käyttää innovaatio-, kansainvälistymis- ja kasvupalveluja. Innovaatiosetelillä hankittavan palvelun tulee olla käyttäjäyritykselle merkittävä avaus tai askel uuteen ja sen tulee tukea yrityksen kasvua ja/tai kansainvälistymistä, optiona edistää digitalisaatiota.

Lisäksi uutena edellytyksenä on, että setelin hakijayrityksellä on kotipaikka tai vähintään toimipiste Tampereen kaupunkiseudulla (Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Vesilahti, Kangasala, Orivesi). Perusteena on, että innovaatioseteli halutaan näin entistä vahvemmin linkittää kaupunkiseudun elinkeinostrategiaan. Seteleitä on aiemmin myönnetty myös seudun ulkopuolisille yrityksille lähtökohtana oletus, että hakijayrityksillä on joka tapauksessa yhteyksiä Tampereen kaupunkiseutuun. Aina näin ei kuitenkaan ole ollut, ja hakukriteereitä on nyt näiltä osin tarkennettu. 

Innovaatiosetelin haku (4.9.-17.9.) on suljettu.  Arvonta suoritetaan pe 22.9. mennessä. Kiitos kaikille hakijoille!

Yritys saa itse valita palveluntuottajan digitaaliseen setelijärjestelmään rekisteröityneistä palveluntuottajista. Ensin valitaan palveluntuottaja sen jälkeen haetaan seteliä. https://parastapalvelua.fi/yritys/hankkeet/innovaatioseteli 

Setelin saajat arvotaan hyväksyttävien hakemusten kesken hakuajan päättymisen jälkeen. Seteleitä ei siis myönnetä tällä kertaa hakujärjestyksessä kuten aiemmin, vaan kaikki hakuaikana tehdyt hakemukset otetaan tasavertaisesti huomioon.

Tuen maksimi on 5000 €/yritys koko pilottihankkeen keston aikana. 

Palveluntuottajien rekisteröitymismahdollisuus järjestelmään on jatkuvasti avoinna. Rekisteröityminen tapahtuu osoitteessa https://parastapalvelua.fi/yritys.

Innovaatioseteli - Miten se toimii?

Innovaatioseteli myönnetään yritykselle, joka kehittää liiketoimintaa seuraavilla aloilla:

 • älykäs liikkuminen ja liikkuminen palveluna
 • hyvinvointi- ja terveysteknologia
 • teollisuuden uudistuminen
 • Internet of Things
 • muut älykkään kaupungin kehittämiseen tarjottavat ratkaisut

Myönnettävien innovaatiosetelien arvot ovat 500, 1000, 2000, 3000, 4000 ja 5000 euroa ja tuki on 100% (ei omavastuuta). Tuki maksetaan suoraan palveluntuottajalle.

Innovaatiosetelin palveluntuottajaksi voi rekisteröityä mikä tahansa tilaajavastuulain kriteerit täyttävä yritys, korkeakoulu tai tutkimuslaitos. Palveluntuottajilta pyydetään järjestelmään palvelukuvauksia setelien arvoja vastaaviksi kokonaisuuksiksi.

Setelillä tuettavan palvelun on tarkoitus madaltaa kynnystä käyttää innovaatio-, kansainvälistymis- ja kasvupalveluita eli setelin toivotaan generoivan esimerkiksi erilaisia tutkimus- ja kehityshankkeita yrityksille ja yritysryhmille. Setelillä hankittavan palvelun tulee olla käyttäjäyritykselle merkittävä avaus uuteen.

Setelillä voidaan tukea esimeriksi:

 • tki-hankkeiden valmistelua
 • uusien liiketoimintakonseptien kehittämistä erityisesti vientiin liittyen
 • kansainvälistymistä tukevia palveluja esimeriksi kansainvälisiin verkostoihin liittyen
 • demojen ja protojen valmistelua ja toteutusta
 • 3D-mallintamista
 • mittaus- ja laboratoriotilojen hyödyntämistä
 • rahoituksen haun valmistelua ja sparraamista
 • ryhmähankkeiden valmistelua (Tekes/Horizon)
 • Hackathonien järjestämistä ja tuoteportfolioiden yhteensovittamista (yhteishankkeet ja pilotit)

Setelillä ei tueta yleisiä markkinointi- tai viestintätoimenpiteitä esimerkiksi uusien verkkosivujen rakentamista tai verkkokaupan avaamista. Seteliä ei voi käyttää myöskään kone- ja laiteinvestointeihin tai henkilöstön rekrytointiin.” Setelillä ei tueta sellaisten palvelujen hankintaa, joita jo joku julkinen toimija tarjoaa.

Innovaatioseteli-hanketta koordinoi Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy.

Yhteystiedot

Jukka Reunavuori
Projektipäällikkö, Innovaatioseteli
jukka.reunavuori (at) businesstampere.com
puh. 040 637 8702

Asiakkuudet ja setelineuvonta

Akira Ropo
akira.ropo (at) businesstampere.com
puh. 050 062 2128

Maria Lehtonen
maria.lehtonen (at) businesstampere.com
puh. 040 648 6536