Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

Tredea Oy tiedottaa: Tampereen seudun tapahtumat, palvelut ja uutiset yrityksille maaliskuussa

Ideoita piloteille ja rinnakkaishankkeille haetaan tutkimuslaitoksille ja PK-yrityksille suunnatulla aiehaulla

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy ja FinnMedi hakevat hankeideoita rinnakkaishankkeisiin ja pilotteihin tutkimuslaitoksilta ja pk-yrityksiltä. Hankeidean tulee sisältyä INKA-viitekehykseen ja/tai Tekesin Digitaalista liiketoimintaa -rahoitusohjelman tavoitteisiin. Lisäksi toivomme hankeidean ja siihen liittyvän mahdollisen pilotoinnin tukevan Tampereen kaupungin innovaatioalustoja. Hankeideoita käsitellään kahdessa erässä, haut päättyvät 31.3 ja 15.4. Lisätietoja.

INKA auttaa rakentamaan älykästä Tampereen kaupunkiseutua

Ohjelman piiriin sisältyy älykästä kaupunkivalaistusta, älyliikennettä, uutta liiketoimintaa valmistavassa teollisuudessa, nollaenergiarakentamista ja terveyskylä. Tekesin INKA – innovatiiviset kaupungit -ohjelma on ollut käynnissä nyt parin vuoden ajan ja sen tulokset alkavat näkyä Tampereen seudulla. Ohjelman yleisenä tavoitteena on luoda uutta kasvua kehittämällä suurten kaupunkien innovaatioympäristöjä.

Käynnissä olevat hankevalmistelut:

IoT-alustat- ja data-analytiikka-hankevalmistelut ovat käynnissä, tule mukaan!

Valmistelussa on yritysryhmähanke INKA-ohjelman Uudistuva teollisuus –osuuteen. Haemme mukaan aiheesta kiinnostuneita teollisuus- ja PK-yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita omasta Tekes-hankkeesta. Nyt on loistava tilaisuus saada lisävauhtia Teollinen Internet- ja IoT-kehitykseen. Tutkimushankkeen painopisteet ovat data-analytiikassa ja IoT- alustoissa. Mukaan mahtuu vielä muutama yritys. Lisätietoja hankekoordinaattori Arto Peltomaalta (artopeltomaa@gmail.com)

Reconcell - Joustavan kokoonpanorobotiikan toteuttaminen valmistaviin pk-yrityksiin

Uusi robottien sukupolvi, joka mahdollistaa mm. yhteistyön ihmisen kanssa ja helpon uudelleenohjelmoinnin, mahdollistaa kokoonpanon robotisoinnin vain jopa muutaman tunnin sarjatuotannoille (CPS). Tämä avaa mahdollisuuksia esim. sähkömekaniikan, koneenrakennuksen ja kappaletavaratuotannon kokoonpanoa tekeville PK-yrityksille, jotka voivat näin laajentaa liiketoimintaansa ja parantaa kannattavuuttaan. Hermia Group valmistelee INKA-ohjelman Uudistuva teollisuus osuuteen Tekes ryhmähanketta, jossa hyödynnetään uusinta tietämystä ReconCell Horizon EU-hankkeesta. Mukaan mahtuu vielä valmistavia yrityksiä ja robotti-integraattori yritys. Lisätietoja ohjelmajohtaja Harri Kuusela (harri.kuusela@hermiagroup.fi)

Tulevia tapahtumia:

  • 5.4.2016 kello 12-15 INKA-ohjelman ja 6Aika-kaupunkien yhteishaku yrityksille älykkäiden kaupunkien haasteista -infotilaisuus. Ilmoittaudu mukaan.
  • 6.4.2016 14-16 Digiklubi - ”Käytännön askeleita digiin-yritykseltä yritykselle” Lue lisää ja ilmoittaudu.
  • 8.-10.2016 ”The digital storm - Driver for industrial transformation” –seminaari on osana CargoHack -tapahtumaa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa cargohack.com.
  • 19.4.2016 kello 11.15-16:00 Avoin konepaja – Uudistuminen yhteistyössä seminaari TTY:llä. Lisätietoja ja ohjelma.