Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

Tekoälyllä vauhtia terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen ja liiketoimintaan -työpaja 22.3.

Tekes on käynnistänyt projektin, jonka tavoitteena on määrittää strateginen tutkimusohjelma (SRA, Strategic Research Agenda) tekoälyn, kognitiivisen laskennan ja big datan tutkimukseen ja hyödyntämiseen terveyden ja hyvinvoinnin alueella. Projektia koordinoi VTT. Tervetuloa mukaan SRA:n määrittelyyn!
 

Monimuotoinen terveysdata – elinikäinen potilaskertomus, kartoitettu perimä ja kudosnäytteiden sisältämä tieto, kansalaisen tuottama terveys- ja käyttäytymistieto – digitalisoituu ja saatavissa olevan tiedon määrä, kattavuus ja yhdistettävyys kasvavat nopeasti. Muutaman vuoden kuluessa olemme tilanteessa, jossa käytettävissä on hyvin laajoja tietoaineistoja, jossa eri muotoinen terveystieto yksilöstä voidaan yhdistää. Tämä ja terveystiedon toissijainen käyttö tutkimukseen ja kehitykseen mahdollistaa uusia tieteellisiä läpimurtoja. Samaan aikaan, tekoäly ja koneoppiminen ovat tulleet saumattomaksi osaksi arkeamme. Terveysteknologiasta on tullut Suomen tärkein korkean teknologian viennin alue, ja Suomessa on huippuosaamista sekä laskennallisissa tieteissä että lääketieteen ja terveyden tutkimuksessa.

Osallistu avoimiin työpajoihin

Projekti järjestää sarjan työpajoja, joissa tavoitteena on saada Suomen terveysteknologian ja terveyden tutkijat ja kehittäjät mukaan ohjelman määrittelyyn. Työpajoja järjestetään Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Espoossa. Työpajat ovat avoimia kaikille alan yrityksille, tutkimusorganisaatioille ja muille toimijoille. Työpajoissa esitellään SRA-työn lähtökohdat ja alustavat tutkimusteemat, ja haetaan osallistujilta sisältöä ohjelmaan ja ohjelmatyöhön. Teknologiasta kiinnostuneiden lisäksi mukaan toivotaan myös terveyden ja alan liiketoiminnan asiantuntijoita.

Kunkin työpajan ohjelma koostuu alustuksesta, avainpuheenvuorosta sekä työpajatyöskentelystä. Avainpuheenvuoron pitäjä vaihtelee eri paikkakunnilla. Tarkempi ohjelma paikkakunnittain alla.

Tulemalla mukaan kuulet ohjelmavalmistelusta ja pääset vaikuttamaan SRA:n sisältöön. Ohjelmavalmistelu päättyy huhtikuun aikana ja tulokset luovutetaan Tekesille toukokuussa.

Ohjelma
Tampere, 22.3.2017

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
9:00 Avaus ja SRA lähtökohdat ja prosessi / Ilkka Korhonen, VTT
9:15 Koneoppiminen kliinisen päätöksenteon tukena, Jyrki Lötjönen, Combinostics
10:00 Johdanto ryhmätyöhön / Marja Harjumaa and Arto Wallin, VTT
10:15 SRA ryhmätyö
11:30 Ryhmätyön purku / Marja Harjumaa & Arto Wallin
11:45 Johtopäätökset ja SRA valmistelun jatko / Ilkka Korhonen
12:00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja:
Ilkka Korhonen, Johtava tutkija
VTT
ilkka.korhonen (at) vtt.fi
Puh. 040 820 1357

Ilmoittautuminen:
22.3. 9-12 VTT Tampere