Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

Pirkanmaan pitching-kilpailun voittaja Forciot sai paikan Slushiin

Pirkanmaalaisille kasvuyrityksille järjestettiin tänä syksynä perinteinen, alueellinen pitching-kilpailu, jolla annetaan vauhtia lupaavimman kasvuyrityksen rahoitukselle ja myös esiintymiselle Euroopan suurimmassa startup- ja sijoittajatapahtumassa, Slushissa, Helsingissä 30.11. - 1.12.2016.

Aluekilpailun voittajaksi valittiin urheiluteknologiayritys Forciot kisan finaalissa Uudella Tehtaalla 24.10. Forciot täytää hyvin kilpailun kriteerit, jotka olivat: liikeidea, kasvu- ja sijoituspotentiaali sekä yrittäjätiimi. Yritys on alle vuoden aikana todistanut innovaatiolla olevan merkittävästi kansainvälistä, kaupallista kysyntää. Nyt Forciot tarvitsee rahoitusta ja hienon tiiminsä kaikkia osaajia lunastamaan lupaavaa alkua markkinoilla.

Toiseksi kilpailussa selviytyi SkillzzUp ja kolmanneksi InJeq.

Jussi Heinilä ja vuoden 2016 Pirkanmaan pitching-kisan voittajayritys Forciot

Kilpailuun ilmoittautuneesta runsaasta joukosta lokakuun finaaliin valittiin yhteensä kymmenen yritystä: Fit Wood, Forciot, InjeqInnover, Moodmetric, Rekki, Seravo, SkillzzUp, StealthCase ja WordDive.

Tapahtumassa johdannon jälkeen kuultiin 10 finalistin sijoittajaesitykset, joiden esityskieli oli Slushin tyyliin englanti. Kukin esitys oli enintään kolmen minuutin pituinen. Yleisöltä sallittiin joitakin kysymyksiä. Paikalla oli sijoittajia ja Nordean edustajia, jotka äänestivät kolme parasta pitchiä.

− Voittajayritys saa valmennusta sijoittajaesitykseensä sekä osallistumisen Slushiin. Siellä on taattu paikka ”Top100” -kansainvälisessä pitching-kilpailussa (The Slush 100 Pitching Competition). Voittaja saa myös mukaansa kokeneen neuvonantajan sekä pääsee tapaamaan kansainvälisiä pääomasijoittajia ja potentiaalisia kumppaneita, kertoo pitching-kilpailun idean isä, Jussi Heinilä Accelerandosta. Hän vastaa kilpailun käytännön koordinoinnista.

Kilpailu on tarkoitettu pirkanmaalaisille yrityksille, jotka tarvitsevat kasvurahoitusta ja osaamista yrityksen kehittämiseen. Kriteereinä ovat: yrityksen liikeidea, kasvu- ja sijoituspotentiaali sekä yrittäjätiimi.

Pirkanmaan pitching-kilpailun järjestävät Accelerando yhteistyössä Avoin Tampere -ohjelman ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy sekä pirkanmaalaisten sijoittajien ja bisnesenkeleiden kanssa.

Lisätietoja:
Jussi Heinilä, Accelerando, puh. 040 5353 873
Jouni Myllymäki, Tredea Oy, puh. 050 434 5820, jouni.myllymaki(at)tredea.fi

Lue myös: https://yritystampere.fi/ajankohtaista/pirkanmaan-pitching-kilpailu-slush-tapahtumaan-alkaa

Teksti: Johanna Sahlgren/Tredea Oy