Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

Joukkoliikenteen infojärjestelmät, palvelumuotoilu-hackathon kick-start 13.2. ja 21.2.2017

Tervetuloa Tampereen kaupungin, Tredean ja Futuricen palvelumuotoilu-hackathoniin 13.2. ja 21.2.2017 Talent Spaceen Finlaysonille konseptoimaan joukkoliikenteen infojärjestelmiä ja asiakaskokemusta.

Mukaan kutsutaan opiskelijoita ja yrityksiä. Yritykset voivat lähettää mukaan oman 3-4 hengen tiimin tai ottaa osaa osallistujista muodostettavaan tiimiin. Hackaton päättyy luotujen konseptien pitchaamiseen ja voittajakonseptia lähdetään viemään eteenpäin. Opiskelijoille luvassa opintopisteitä (esimerkiksi TTY:n kurssi TLO-25600 Vaihtuva-aiheinen liikennejärjestelmän ja logistiikan opintojakso 1op) ja voittajatiimille lisäksi palkinto sekä mahdollisuus opinnäytetyöhön.

Ilmoittaudu mukaan nyt! Tässä hackathonissa ei koodata mitään, vaan ideoidaan ja konseptoidaan yhdessä. Yritykset voivat olla esimerkiksi infojärjestelmien kehittäjiä tai palvelumuotoilutaustaisia. Opiskelijat voivat tulla esimerkiksi tietojohtamisen, liikenteen ja logistiikan, tuotantotalouden, tietotekniikan (erityisesti IHTE) koulutusohjelmista. Mukaan ovat tervetulleita myös muut palvelumuotoilusta kiinnostuneet. Vetäjinä toimivat Futuricen palvelumuotoilija Salla Heinänen ja liiketoiminan kehittäjä Antti Partanen. Hackathonin työskentelymenetelmänä käytetään Futuricen avointa Lean Service Creation – menetelmää, jota voit käyttää myös jatkossa omissa projekteissasi.

Yrityksille palvelumuotoilu-hackathon tuo uuden tavan kehittää ja testata palveluita nopeasti. Opiskelijoille palvelumuotoilu-hackathon hyvä tapa oppia yritysmaailman toimintatapoja. Palvelumuotoilu-hackathonissa eri alojen asiantuntijat kohtaavat ja kehittävät yhdessä uusia ideoita, jotka ratkaisevat käsillä olevia ongelmia. Hackathonissa on yritysten, opiskelijoiden ja sparraajien lisäksi mukana myös Tampereen kaupungin kehityksestä vastaavia ihmisiä. Joukkoliikenteen infojärjestelmien uudelleen konseptointi on hyvin tyypillinen palvelumuotoilun keinoin ratkaistava haaste, jonka ratkaisemisen yhteydessä opituilla asioilla on todennäköisesti hyötyä myös tulevaisuudessa.

Opiskelijiat voivat päästä hackathonissa kehitettyjen konseptien avulla osaksi toteutettavaa projektia esimerkiksi opinnäytetyön merkeissä. Osallistumisesta voit saada kurssiin osasuorituksen ja voittajajoukkueelle lisäksi yllätyspalkinnot.

Kickstart, jossa Tampereen kaupungin edustajat ja valmentajat briiffaavat osallistujat sisään hackathon-teemaan.

Ilmoittaudu mukaan: http://joukkoliikenne-hackathon.futurice.com/