Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

Joukkoistamalla syntyi parikymmentä ideaa pk-yritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen

Tampereen kaupunkiseutu ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön digitaalisen innovaatiosetelijärjestelmän. Setelillä halutaan madaltaa pk-yritysten kynnystä käyttää innovaatio-, kansainvälistymis- ja kasvupalveluita. Tredea Oy etsi joukkoistamalla ideoita uusista, innovaatiosetelillä hankittavista palveluista, joilla pk-yritysten kasvua ja kilpailukykyä voitaisiin edistää. Ideoita saatiin 19 kpl ja niitä kävi arvioimassa 46 ihmistä.

Parhaaksi ideaksi arvioitiin kuukauden kestävä, startup-yrityksille suunnattu yrityskiihdytysohjelma Piilaaksossa. Toiseksi tuli valmistavan teollisuuden pk-yrityksille tarkoitettu nopea tapa palvella osaamiskeskittymän avulla useampaa saman aihealueen kehittämisestä kiinnostunutta yritystä.

Voittanutta Piilaakso-ideaa on jo lähdetty toteuttamaan. Tredea Oy ja Avoin Tampere -ohjelma järjestivät pirkanmaalaisille kasvu- ja startup-yrityksille haun, jonka perusteella kuukauden tutustumisjaksolle 15.11.-15.12.2016 valittiin neljä yritystä: Campwire, CloudBounce, Deltabit ja 5 More Minutes. Yrityksille kustannetaan alkusparraus, majoitus sekä Piilaakson suomalaisyhteisön verkostoitumistuki. Yritykset vastaavat itse matkakuluistaan. Yritysten tukikohtana Piilaaksossa toimii suomalaisille startup-yrityksille suunnattu, voittoa tavoittelematon Mustakarhu.

”Tämä on iso askel startup-yritykselle. Mustakarhu alentaa kynnystä lähteä Piilaaksoon kasvattamaan liiketoimintaa. Samasta talosta löytyy vertaistukea ja vastaavassa tilanteessa olleita yrityksiä, jotka mielellään auttavat uutta tulokasta verkostoitumaan ja oppimaan Piilaakson toimintatavat”, Mustakarhu Ry:n Tomi Terentjeff kertoo.

Kampanja toteutettiin Innopinion-työkalulla, joka mahdollistaa ideoiden keräämisen ja arvioimisen joukkoistamisen avulla. Kampanjaan saivat osallistua niin palveluiden tuottajat kuin käyttäjätkin. Järjestelmään voi kuvata oman, olemassa olevan palvelunsa tai täysin uuden palvelun, joka saattaisi auttaa kasvamaan ja lisäämään kilpailukykyään.

Kampanjaan liittyi myös kilpailu, jossa oli mahdollisuus ehdottaa nimeä Tredean innovaatiosetelille. Palkittavaksi ehdotukseksi valikoitui INNOset. Voittaneiden ehdotusten tekijät palkitaan ravintolalahjakortilla.

P.S. Osallistu tilaisuuteen innovaatiosetelin käyttäjille 14.11. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä >

Lisätietoja:
Niina Immonen
Johtaja, Yrittäjyysympäristö
Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy
puh. 040 821 5113
niina.immonen@tredea.fi