Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 22.02.2018

Innovaatioseteli matkalla eurooppalaiseksi hyväksi käytännöksi

Pirkanmaan liitto on mukana viisivuotisessa Interreg Europe-rahoitteisessa InnoBridge-hankkeessa, jossa tavoitteena on arvioida ja kehittää alueiden innovaatiopolitiikkaa. InnoBridge-hanketapaaminen toi lähes 30 eurooppalaista asiantuntijaa Tampereelle maaliskuussa 2017. Vieraita saapui seitsemästä EU-maasta, eri alueilta Itävallasta, Bulgariasta, Espanjasta, Unkarista, Portugalista, Italiasta ja Puolasta.

Maakunnan innovaatiotoiminnan arvioinnin lisäksi hanketapaamisen aikana tutustuttiin paikallisiin avoimiin innovaatioalustoihin sekä tuotiin esille Pirkanmaalla hyväksi todettuja innovaatiotoiminnan välineitä ja toimintatapoja. Tredea sai tilaisuuden esitellä innovaatiosetelihanketta yhtenä näistä edistyksellisistä toimintamalleista, ja arvioinnin jälkeen innovaatioseteli hyväksyttiinkin Innobridge -hankkeen ns. hyväksi käytännöksi. Pääsemme lähiaikoina jatkamaan toimintamallin esittelyä tarkemman kuvaamisen ja raportoinnin muodossa, ja näin luomaan edellytyksiä kansainväliselle yhteistyölle setelin osalta.

Innovaatiosetelin digitaalinen palvelualusta, avoimuus ja markkinalähtöisyys olivat asioita, jotka herättivät kansainvälisissä vieraissamme eniten kiinnostusta ja kysymyksiäkin. Joillakin heistä on omilla alueillaan erityyppisiä setelimalleja jopa käynnissä, mutta täysin vastaavia ei tältä osin ollut. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, millaiseen kansainväliseen yhteistyöhön nyt tehty avaus johtaa!

Tredean innovaatioseteli matkalla eurooppalaiseksi hyväksi käytännöksi

Kuva: Pirkanmaan hyvien käytäntöjen vertaisarviointi alkamassa (Tiina Ramstedt-Sen, Pirkanmaan Liitto)

Teksti: Jukka Reunavuori, Tredea Oy