Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

INKA - Älykäs kaupunki, Uudistuva teollisuus ja Tulevaisuuden terveys -aiehaku

Tekes on avannut Digitaalisuudesta uutta liiketoimintaa -haun, josta suomalaisten yritysten ja tutkimusorganisaatioiden on mahdollista saada rahoitusta ja asiantuntijapalveluita digitaalisen liiketoiminnan ja sen edellytysten edistämiseksi. Haku on tarkoitettu tutkimusorganisaatioiden monitieteisille, elinkeinoelämän kanssa verkottuneille projekteille. Haku päättyy 9.5.2016. Lisätietoja: http://www.tekes.fi/nyt/hakuajat-2016/haku-tutkimusorganisaatioille-ja-yrityksille--digitaalisuudesta-uutta-liiketoimintaa/

Lisäksi on avattu INKA-ohjelman ja 6Aika-kaupunkien yhteishaku yrityksille älykkäiden kaupunkien haasteista. Haku koskee kansainvälistymistä suunnittelevia tai juuri kansainvälistymässä olevia suomalaisia yrityksiä ja siihen voivat osallistua sekä yksittäiset yritykset että yritysryhmät. Hakuun ovat tervetulleita yritykset myös muualta kuin kuutoskaupungeista (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu).Haku päättyy 10.06.2016. Lisätietoja: http://www.tekes.fi/nyt/hakuajat-2016/inka-ohjelman-ja-6aika-kaupunkien-yhteishaku-yrityksille-alykkaiden-kaupunkien-haasteista/

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy ja FinnMedi hakevat hankeideoita rinnakkaishankkeisiin ja pilotteihin tutkimuslaitoksilta ja pk-yrityksiltä. Hankeidean tulee sisältyä INKA-viitekehykseen (kuvattu alla) sekä Tekesin Digitaalista liiketoimintaa tavoitteisiin. Lisäksi toivomme hankeidean ja siihen liittyvän mahdollisen pilotoinnin tukevan Tampereen kaupungin innovaatioalustoja.

INKA-teemat
INKA-teemat

Hankeideat tulee esittää 4- 6 kalvolla, joissa on kuvattu lyhyesti:

  1. Hankkeen idea
  2. Arvioitu kokonaisvolyymi
  3. Minkä ongelman hanke ratkaisee
  4. Mitä kaupungin innovaatialustojen haasteita hanke ratkaisee
  5. Potentiaalisten markkinoiden kuvaus (kotimaiset ja ulkomaiset)
  6. Alustava kuvaus konsortiosta ja hankkeen vetäjä

Tredea ja FinnMedi valitsevat 2-4 hankeideaa, joiden valmistelua tuetaan 5000- 15 000 eurolla/hanke sekä nimeää hankkeelle yhteishenkilön, joka auttaa hakijaa konsortion luomisessa ja sidosryhmä motivoinnissa.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy koordinoi Tekesin kansallista Innovatiiviset kaupungit (INKA) - Älykäs kaupunki ja Uudistuva teollisuus hankekokonaisuutta. FinnMedi koordinoi Tampereen seudun osuutta Tulevaisuuden Terveys -hankekokonaisuudesta.

Arviomme ehdotuksia kahdessa erässä. Hankkeiden kuvausmateriaali (PowerPoint tai PDF)) tulee toimittaa joko 31.3.2016 tai 15.4.2016 kello 12.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen jari.ikonen@tredea.fi.