Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

Electrolux, E.ON, UPM, Veolia ja Fortum etsivät innovatiivisia ratkaisuja

Nordic Innovation Accelerator eli NIA on digitaalinen verkosto, joka yhdistää suuryritykset, sijoittajat sekä start-upit, pk-yritykset ja tutkijat. Suuryritykset avaavat alustalla innovaatiohakuja, joilla he etsivät ratkaisuja olemassaoleviin haasteisiin. Start-up ja pk-yritykselle tämä on hieno mahdollisuus hankkia asiakkaita, referenssejä, pilotointikohteita sekä kontakteja. Alustalle rekisteröityminen ja innovaatiohakuihin osallistuminen on yrityksille ja tutkijoille ilmaista.

Ruotsalainen globaali jätti Electrolux on juuri avannut NIA-alustalla innovaatiohaun. Electorlux tavoittelee hiili-jalanjälkensä puolittamista vuoteen 2020 mennessä. Yhtenä panoksena tässä on energia käyttö tuotantolaitoksissa ja Electrolux hakee nyt innovatiivisia ratkaisuja energiatehokkuuteen.

Myös UPM, E.ON, Fortum ja Veolia hakevat tällä hetkellä innovatiivisia ratkaisuja:

UPM hakee innovaatioita soodasakan hyödyntämiseen, se on yksi viimeisimmistä kaatopaikalle vietävistä jätevirroista UPM sellutehtailla Suomessa.

Saksalainen energiayhtiö E.ON etsii ns. tiedostamatonta virtaa - jotta voisi tarjota kuluttajille yhteen toimivaa virtaa/sähköä langattomasti, missä tahansa kuluttaja sitä tarvitsee.

Fortum haluaa vahvistaa yhteistyöt Start-uppien suuntaan ja etsii voimakkaampaa kasvua energiasektorilla. Fortum kutsuu innovatiiviset start-upit kasvamaan heidän mukanaan. Kaikki uusiutuvien energioiden teknologioihin ja digitaalisiin energia palveluihin liittyvät innovaatiot kiinnostavat heitä.

Ranskalainen ympäristöalan suuryritys Veolia etsii innovatiivisia online-sensoreita jätevesien laaduntarkkailuun.

Löytyykö verkostostanne yrityksiä, joilla olisi tarjota ratkaisuja näihin haasteisiin? Olisi hienoa, jos voisitte välittää yrityksille tietoa näistä mahdollisuuksista.

Lisätietoja: https://www.nordicinnovationaccelerator.com/en/challenge