Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 06.06.2018

Drone-testausta Hiedanrannassa

Droneilla on lukuisia kiinnostavia sovelluskohteita älykkäässä kaupunkiympäristössä. Droneja voidaan hyödyntää esimerkiksi uudenlaisessa kuljetustoiminnassa, turvallisuus- ja vartiointisovelluksissa, kunnossapidon valvonnassa, kulunvalvonnassa, pelastustoimen tukena tai vaikkapa puhelin- ja sähköverkkojen kunnonvalvonnassa.

Tampereen seudulla toimii useita yrityksiä ja tutkimuslaitoksia, jotka kehittävät aktiivisesti drone-tekniikkaa ja -sovelluksia. Dronet avaavat uusia mahdollisuuksia globaalisti skaalautuvaan liiketoimintaan. Näiden mahdollisuuksien tukemiseksi Business Tampere yhdessä Tampereen kaupungin Smart Tampere - ja Hiedanranta -kehitysohjelmien kanssa pyrkivät yhteistyössä rakentavat Hiedanrantaan uudenlaista drone-testialuetta.

Hiedanrannan vanhaa muovitehdasta on tarkoitus käyttää Drone-tekniikan kehittämiseen, testaukseen ja lennätyskokeisiin. Testejä tulevat suorittamaan Tampereen seudulla alueella toimivat yritykset ja tutkimuslaitokset. Tilaa varten laaditaan sähköinen varausjärjestelmä, josta yritykset ja tutkimuslaitokset voivat vapaasti varata testiaikoja.

Hiedanrannan drone testi- ja innovaatioalusta tukee Business Tampereen ja Tampereen kaupungin tavoitteita luoda yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia ekosysteemi- ja alustatoimintaa hyödyntämällä.

Lisätietoja:
Markku Niemi, asiakkuusvastaava
markku.niemi@businesstampere.com
p. 050 511 7341