Yritys Tampere

Ajankohtaista Päivitetty: 10.05.2018

AlihankintaHEAT kutsuu teollisuusyritykset ja startupit Alihankinta-messuille

Suomen johtava teollisuuden messutapahtuma Alihankinta täyttää joka vuotiseen tapaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen 27.–29.9.2016. Noin 17 000 messuvierasta ja tuhat näytteilleasettajaa paristakymmenestä maasta kokoava tapahtuma saa uutta sisältöä keskiviikkona 28.9. järjestettävästä AlihankintaHEAT-tapahtumasta.

AlihankintaHEAT kokoaa yhteen teollisuusyritykset, ketterät startupit ja valmistavan teollisuuden positiivisesta suunnanmuutoksesta kiinnostuneet asiantuntijat ja päättäjät. Tavoitteena on löytää uusien toimintatapojen kautta todellisia ratkaisuja yritysten esittämiin haasteisiin sekä luoda keskustelua synnyttävä ohjelmakokonaisuus teollisuuden ykköstapahtuman yhteyteen. AlihankintaHEATin järjestävät yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n tapahtumayksikkö Finland Events ja Rapid Action Group Oy (RAG).

AlihankintaHEAT järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa keskiviikkona 28.9.2016. Tapahtumaan otetaan mukaan parikymmentä startup-yritystä, joilla on tarjota ratkaisuja ja uusia näkökulmia teollisuusyritysten tarpeisiin. Lisäksi ohjelmassa on luvassa innostavia puheenvuoroja ja verkostoitumista. AlihankintaHEAT-tapahtumaa edeltää maanantaina ja tiistaina 26.–27.9.2016 toteutettava HeatCamp, jossa startupit pohtivat yritysten etukäteen antamia haasteita. Tapahtuman ohjelma julkaistaan elokuussa.

Mikael Jungner: Teollisuusyritykset tarvitsevat lisää lämpöä ja kohtaamista kasvuyritysten kanssa

"Teollisuus on jo pitkään tarvinnut oman Slush-henkisen tapahtuman ja AlihankintaHEAT vastaa nyt tähän tarpeeseen. AlihankintaHEATin tavoitteena on luoda toiminnallinen ja innovatiivinen kohtaamispaikka teollisuusyrityksille ja heidän tarpeisiin vastaaville startupeille. Perinteinen teollisuus kaipaa lisää lämpöä, ketteryyttä ja kykyä ajatella asioita laajemmin laatikon ulkopuolelta. Tarvitaan uusia kohtaamisia teollisuusyritysten johdon ja asiantuntijoiden sekä innovatiivisten kasvuyrittäjien välille", toteaa Kreab Oy:n toimitusjohtaja ja RAG Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Jungner.


Harri Jaskari: Microsoftin vapauttamat osaajat ja startupit, tervetuloa Tampereelle innovoimaan

"Tampereen Alihankinta-messut on juuri oikea paikka lanseerata uusi AlihankintaHEAT-tapahtuma, koska koko Suomen teollisuus on jo muutenkin koolla saman katon alla. Nyt halutaan synnyttää oikeasti uutta toimintaa, positiivista yhdessä tekemistä ja kasvua valmistavaan teollisuuteen. Isojen teollisuusyritysten on syytä huomata, että meillä on maa täynnä upeita kasvuyrittäjiä ja propellipäitä, joiden osaamista tulee nyt hyödyntää. Microsoftilta on juuri jäänyt työttömäksi valtava joukko huippuammattilaisia, joiden kannattaa myös tulla pohtimaan ratkaisuja teollisuusyritysten haasteisiin. Kolmessa päivässä Suomen teollisuuteen saadaan jo kummasti lisää lämpöä", sanoo kansanedustaja ja RAG Oy:n hallituksen jäsen Harri Jaskari.

AlihankintaHEAT ja HeatCamp – Tampereella siirrytään höpötyksestä tekoihin ja luodaan uutta

"AlihankintaHEAT on uusi tapahtuma, jossa teollisuusyritykset ja startupit pohtivat yhdessä innovatiivisia ratkaisuja yritysten todellisiin haasteisiin. Alihankinta-messujen yhteydessä pidettävän tapahtuman pääviesti on ”höpötyksestä tekoihin”. AlihankintaHEAT tuo uudenlaista sisältöä messujen yhteyteen ja startupeille avautuu ensi kertaa mahdollisuus päästä osaksi Alihankinta-huumaa. AlihankintaHEATissa ei saa pönöttää vaan tärkeintä on yhdessä tekeminen, tuoreet ajatukset, konkreettiset ratkaisut ja Suomi nousuun -henkinen tekemisen meininki. Toivomme yritysten löytävän tapahtuman kautta paremmin startupit kumppaneikseen", kertoo Tampereen Messut Oy:n ja Finland Eventsin tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu.

"AlihankintaHEATissa kysyntä, tarjonta ja oikeat tyypit kohtaavat. Meillä on Suomessa yhtä maailman parasta monialaista osaamista. Tehtävänämme on laittaa tämä osaaminen jylläämään ja luomaan aidosti uusia ideoita ja ratkaisuja. Keskiviikon päätapahtumaa edeltää kaksipäiväinen energinen HeatCamp, jota voi kuvailla hackathon-meiningillä toteutetuksi ratkaisukeskeiseksi innovaatiorutistukseksi. HeatCampilla startupit pohtivat aamusta iltaan ratkaisuja teollisuusyritysten antamiin haasteisiin ja kuumat tuotokset esitellään AlihankintaHEATissa", sanoo RAG Oy:n toimitusjohtaja Mika Pirttivaara.

Lisätiedot:
Finland Events / Tampereen Messut Oy: Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö,
p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu@finlandevents.fi, @TanjaJarvensivu
Rapid Action Group Oy RAG: Mika Pirttivaara, toimitusjohtaja, p. 050 433 5803, mika.pirttivaara@rag.fi, @mpirttiv